De organisatoren van HFF Herentals Fietst Feest verschuiven het wielerfeest van het traditionele na-Tourcriterium nu toch door naar de zomer van 2022.

In de plaats komt er een dubbel volksfeest de VOLVO Van Houdt Stadshappening.

'Een na-Tourcriterium waar meer dan 25.000 enthousiaste fans vrij over een parcours van 1,85 km kunnen bewegen, is niet op een covidveilige manier uit te werken', zegt HFF-voorzitter Charles Van de Wouwer.

'De wielerdag Herentals Fietst wordt dan ook verschoven naar 2022.  Wél organiseren we HFF het volksfeest de VOLVO Van Houdt Stadshappening nu uit over 2 dagen (30 en 31 juli), al is het nog te vroeg om al namen van artiesten bekend te maken.

Bovendien staat vast dat de loopwedstrijden en de Classico Boretti (op 1/8) voor wielertoeristen ook gewoon kunnen doorgaan. De events blijven gratis.  We hopen met z'n allen dat de covid-cijfers blijven dalen door de vaccinaties.'

'Versoepelingen geven uitzicht'

'De versoepelingen van de coronamaatregelen van 11 mei hebben veel mogelijk gemaakt, maar niet alles', zegt productieverantwoordelijke Kristof Van Mensel.

'Een na-Tourcriterium, waar 20.000 enthousiaste toeschouwers vrij over een parcours van 1.850m kunnen bewegen is niet op een coronaveilige manier uit te werken.

De wielerdag Herentals Fietst wordt dan ook verschoven naar 2022.

Een stadshappening met een controleerbaar aantal feestvierders op een afgebakende Grote Markt is wel te managen.

 Daarom wordt Herentals Feest gespreid over 2 dagen: vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli.  Niet professionele sporten en toertochten worden ook terug mogelijk.

Daarom zorgt HFF, in samenwerking met Boretti, voor de traditionele Italiaanse wielersfeer op zondag 1 augustus "preparati per i Classico Boretti".

Na intense voorbereidingen en na verschillende vergaderingen met de veiligheidsdiensten, werd door de stad Herentals groen licht gegeven voor de organisatie van de 1e post corona 2-daagse muziekhappening in 2021', vervolgt productieverantwoordelijke Kristof Van Mensel.

'De 16e Volvo Van Houdt stadshappening wordt uitzonderlijk gespreid over 2 dagen nl. vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli.  En er wordt op zaterdag terug een Herentals Loopt georganiseerd. Zodoende willen wij ook in deze post-coronatijden de Herentalsenaren en bij uitbreiding de Kempenaren sportief en recreatief laten bewegen. Het loopprogramma brengt in de namiddag de gekende kinderlopen en, conform de vorige edities, lopen de +12 jarigen tot ??? jarigen van 18u tot 20u hun HFF2U van Hertals" vervolledigt de loopverantwoordelijke Tim Veremans.

Guy Huysmans : 'En we gaan dansen'

'Wat artiesten betreft ... we zijn volop zoekende om een passend programma samen te stellen', zegt artiesten- en podiumverantwoordelijke Guy Huysmans.

'De artiesten zullen, van zodra zij definitief vastliggen, verder worden gecommuniceerd.  'Maar we gaan er van uit dat we, zoals andere jaren, een compleet programma brengen, waar iedereen wel zijn gading zal in vinden.

'En we gaan sporten'

'Van een 2-daagse in het verleden, gaan we dit jaar voor een aaneengesloten 3-daags evenement', vult Marc Meurs aan.

'Op zondag 1 augustus loopt in eigen beheer en in nauwe samenwerking met Boretti, de diverse toertochten van de Classico Boretti. Zo blijft Herentals Fietst toch ook in de editie 2021 bestaan".

'En we gaan smullen'

'De coronaversoepelingen laten ook toe om op een corona veilige manier een VIP area te organiseren', stelt Stef Cleynen.

'Een nieuwe VIP locatie rond de Lakenhal vormt een exclusief nieuw decor voor Herentals Feest voor slechts 250 genodigden per dag. Vlug inschrijven is en blijft de boodschap.'

'En we gaan dat veilig met reserveringssysteem & gratis doen'

'Let op', verwittigt HFF-voorzitter Charles Van de Wouwer.  'Om het aantal bezoekers coronaveilig te kunnen laten genieten en tegelijk een coronasluitende crowd controling te kunnen uitvoeren, is enkel de toegang tot de event locatie toegelaten mits voorafgaande reservatie.

Een reserveringssysteem wordt op poten gezet, maar hoe en wat is nog in de maak en zal hopelijk snel kenbaar gemaakt worden van zodra dit operationeel is via website www.hff.be en sociale media.

Het blijft in elk geval een gratis evenement.  'En geen feest zonder werkbeest!, stelt Sven Vermeulen.  'Via deze nieuw uitgewerkte digitale kanalen, kan jij je ook registreren om als vrijwillige medewerker deel te nemen aan deze 3-daagse.

We hebben er jaarlijks meer en meer nodig.  Daarom rekenen we op de blijvende steun van de vele medewerkers uit het verleden.  Ook nieuwe medewerkers of groepen zijn welkom.'

'En gewerkt voor een sterk merk'

'Uiteindelijk is het ons, na weken intensief werken, controleren en aanpassen, gelukt om een even hoogstaande editie uit te werken in 2021', stellen de 21 bestuursleden van HFF.

'Hopelijk blijven alle coronacijfers in de goede richting evolueren en zorgen de eieren die wij jaarlijks naar Hotel Karmel(ietesse)n brengen, wel voor het goede weer.' (vw)