Heel wat nationale persbelangstelling zaterdagmiddag in DOMO Elektro bij de voorstelling van de GP Rik Van Looy.

'Rik je bent de mooiste renner die ik ooit gekend heb', onderstreept journalist, columnist en schrijver Hugo Camps. 'Je bent en blijft dé pater familias van de wielersport, een wereldkampioen die altijd dicht bij de mensen bleef, een beetje verlegen zelfs, maar dat siert je.'

'Ik ben heel blij dat er na m'n prachtig standbeeld op de Grote Markt, nu ook een nieuwe wielerwedstrijd voor de jeugd op de kalender staat', lacht Rik Van Looy. 'Niet voor niets stond ik mee aan de wieg van de Vlaamse Wielerschool. 

De winnaar van de GP zal z'n zege zeker niet vergeten. Normaal volg ik de koersen op tv, maar voor deze wedstrijd maak ik uiteraard een uitzondering. Succes aan het organisatieteam.'

'De winnaar van de GP Rik Van Looy bieden we een contract aan om op 2 augustus mee te rijden op Herentals Fietst', kondigt HFF-organisator Charles Van de Wouwer aan.

DOMO co-hoofdsponsor GP Rik Van Looy

'We zijn erg fier om co-hoofdsponsor te mogen zijn van de GP Rik Van Looy, de allerbeste renner uit onze regio', zegt Marcel De Voeght, stichter van DOMO.  'DOMO heeft een hart voor de sport, denk maar aan het DOMO-SCOTT-team met Pieter Heemeryck. Ik wens de GP-organisatie alle succes toe.'

De trofee voor de winnaar van GP is van de hand van Herentalse kunstenaar André Lievens.

GP Rik Van Looy over 150km in regio Neteland : eindfeestje aan standbeeld Rik

Wielerkeizer Rik Van Looy krijgt op zaterdag 7 juli met zijn eigen GP Rik Van Looy een passend eerbetoon van de vele Kempense wielerfans. De 1e editie van hopelijk een Kempense klassieker voor beloftes en eliten met en zonder contract.

Het parcours van de GP Rik Van Looy loopt over zowat 150 km. Het vertrek is om 11u in Grobbendonk en de aankomst voor 15u op de Grote Markt in Herentals. Er volgen 4 grote rondes in de regio Herenthout, en 3 kleinere rondes in Herentals om er finaal te finishen op de Grote Markt, aan het standbeeld van Rik (KBC, café Druyts).

Na het wielerfeest is er om 16u mogelijk nog de eventuele kwartfinale van de Rode Duivels op het WK voetbal. Het centrum van Herentals ademt de zaterdag voor het bouwverlof hoogstaande wieler- en voetbalsport.

VIP

'Er zijn nog VIP-plaatsen te koop (€150 + BTW) – info hier', weet Bart Lamers van de GP-organisatie. 'We danken onze sponsors en medewerkers'.

Guy Verellen / Nnieuws.