Na de gele ook de trui van de Europese kampioen aan de start van het Boretti na-Tourcriterium in Herentals.  Niemand minder dan Matteo Trentin, ook ritwinnaar in de Tour 2019 komt voor de tweede keer naar Herentals. Aan Belgische kant heeft ook nog Jasper Philipsen zich aangemeld.

Mattero Trentin (Mitchelton-Scott) won de 17e etappe van de voorbije Tour, daarmee heeft hij al 3 Tourritten op zijn naam. Vorig jaar werd hij Europees kampioen. Het jaar daarvoor won Trentin 4 etappes in de Vuelta en Parijs-Tours. Die klassieker won hij ook in 2015.

Trentin is één van de weinige renners die, net als Thomas De Gendt, kan zeggen dat hij etappes won in de 3 grote rondes.
"Het stemt me bijzonder gelukkig dat Trentin speciaal voor ons over en weer vliegt uit Italië", zegt voorzitter Charles Van de Wouwer.

"Bij zijn eerste passage op ons criterium, sprak hij al zijn tevredenheid over het prachtige decor en het kennerspubliek uit. We moesten echt geen twee keer vragen of hij wilde komen. Dat zegt alles."

"Met Trentin erbij hebben we nu 3 etappewinnaars aan de start, naast de eindwinnaars", besluit PR-man Bart Timperman. "Met Boretti, een Italiaans designmerk als hoofdsponsor, is het toch ook altijd mooi dat één van de beste Italiaanse renners van het moment.

Voor de zoveelste keer is de affiche van het Herentalse criterium één van de mooiste uit het hele circuit. Daarbij hoort dank aan de vele sponsors en alle vrijwilligers die dit wonder ieder jaar neerzetten. Het kan toch niet anders dan dat Herentals donderdag vol loopt. "

Kempense spurtbom

Jasper Philipsen (UAE Team Emirates) vult helemaal last-minute de al indrukwekkende deelnemerslijst aan. De veelbelovende Kempense spurtbom maakte zijn Tourdebuut, vooral in dienst van Alexander Kristoff. Jasper stapte af net voor de eerste bergritten.

Op 11 augustus is hij een van de Belgische speerpunten op het EK Wielrennen in Alkmaar.

"Wie weet hebben we met Trentin de huidige Europese kampioen aan de start en met Jasper de toekomstige", gokt voorzitter Van de Wouwer. "Dit deelnemersveld is echt om duimen en vingers af te likken. Want wij mikken ook altijd op een zo groot mogelijk aantal profteams.

De twee nieuwe namen die we vandaag toevoegen maken dat wij een prachtige doorsnede van het profpeloton aan de start hebben.

Ik denk niet dat er veel na-Tourcriteriums zijn waar je zoveel teamtruien aan de start ziet."

Aan de start in Herentals :

Egan Bernal Team Ineos
Matteo Trentin Mitchelton-Scott
Thomas De Gendt Lotto Soudal
Dylan Teuns Bahrain - Merida
Zdenek Stybar Deceuninck - Quick Step

Jonathan Castroviejo Team Ineos
Xandro Meurisse Wanty - Groupe Goubert
Maarten Wynants Team Jumbo - Visma
Cees Bol Team Sunweb
Stijn Steels Roompot - Charles

Jenthe Biermans Team Katusha - Alpecin
Dries Van Gestel Sport Vlaanderen - Baloise
Preben Van Hecke Sport Vlaanderen - Baloise
Frederik Frison Lotto-Soudal
Jasper Philipsen UAE

Corne Van Kessel Telenet Fidea Lions
Kenneth Van Rooy Sport Vlaanderen - Baloise
Thomas Sprengers Sport Vlaanderen - Baloise
Senne Leysen Roompot - Charles
Diether Sweeck Pauwels Sauzen - Bingoal
Ward Van Hoof Lotto Soudal U23

Ward Smets Serge Baguet CT
Laurent Creffier Stageco CT
Brent Van der Eycken Hubo - Titan Cargo CT
Kurt Geysen Acrog - Pauwels sausen- Balen BC

Siebe Van Olmen Stageco CT
Ward Van Dyck Hubo - Titan Cargo CT
Arno Van den Broeck Van den Broeck cycling team
Jarne Van de Paar Lotto Soudal U23
Dietmar Ledegen Heist Cycling Team. (pp)

Rij veilig met Taxi Jimmy Verwimp 24/24u - jimmy.verwimp@skynet.be 0475-517092 - best je rit vooraf reserveren, want heel druk tijdens HFF.