Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Joris Wils Horeca Middenkempen : 'Ieder lid kan op ons blijven rekenen, een Club van ééndracht, warmte én gezelligheid'

Horeca Middenkempen

In de Kaasboerin Postel hield de dynamische belangenorganisatie Horeca Middenkempen recent haar 1e Me@t Me Middenkempen na de covid-periode.  De 6e in de rij van succesvolle netwerkavonden exclusief voorbehouden voor leden horeca-uitbaters.

Horeca Middenkempen overkoepelt zo’n 600 actieve horecazaken in de Kempense regio met centrumsteden Herentals, Mol en Geel, en de andere populaire toeristische trekpleisters. Dus een regio met ontzettend veel troeven en potentieel.

Joris Wils, voorzitter van Horeca Middenkempen : 'Het werd een succesvolle en sterke Me@t Me Middenkempen in Postel. 

Je voelde het samenhorigheidsgevoel meer dan ooit bij alle leden.  We willen met ons hard werkend bestuur en alle leden samen voor de energiecrisis en de andere vele uitdagingen oplossingen zoeken én deze ook realiseren.  De steun van de overheid blijft uiteraard essentieel.  Er kwam vandaag positief nieuws van de premier vanuit de Kamer.  Deze steunmaatregelen onderzoeken we samen met al onze belangengroepen.

De peperdure energie voor een sector die energieverslindend is, het doet ons allemaal nadenken of we eigenlijk al die jaren wel goed bezig waren en het misschien al niet veel langer met minder kon. 

Doch het is geen evidentie als je verse voedingswaren moet koelen, ze moet bereiden met warmte, het restaurant gezellig verlicht dient te zijn, en de gasten in een warme omgeving willen tafelen.  Daar bovenop komt dat prijzen van voedingswaren continu stijgen, er een enorme indexering van de personeelskost aankomt in januari, bovenop stel je vast dat een gemiddelde klant minder budget heeft om uit te geven.  Tel maar op.

Maar Horeca Vlaanderen blijft zich ook voluit focussen op de specifieke noden en behoeftes van de Horeca.  Ieder lid kan op ons rekenen.  Horeca Vlaanderen is de belangenorganisatie die tot in de hoogste rangen van dit land onderhandelt en erop aandringt een gelijk, eerlijk en leefbaar speelveld te bekomen voor de ganse Horeca. Zodat wij een sector kunnen blijven, als betrouwbare partner die meewerkt aan een bloeiende economie voor dit land.'

Matthias De Caluwé - CEO Horeca Vlaanderen vult aan : 'De oplopende energie kosten is moordend voor de toekomst van de horeca. ‘We moeten blijven op de deuren kloppen, en dat de politieke partijen luisteren. We garanderen dat we blijven vechten, en enkel wanneer we met z’n allen stevig engagement aangaan, kan dit slagen!'

'Horeca Middenkempen : een Club van ééndracht, die warmte én gezelligheid uitstraalt'

'Ons jaarlijks lidgeld vind ik dan ook een foutief woord', vervolgt Joris Wils.  'We zouden het beter een solidariteitsbijdrage noemen. Die bijdrage geeft ieder toegang tot een platform van inspiratie en ondersteuning.  Maar wij, als Horeca Middenkempen, willen meer het gevoel geven dat onze leden toegang hebben tot een Club van ééndracht, die warmte én gezelligheid uitstraalt.

Een Club waar je naar uitkijkt om naartoe te gaan en waarvan je geen enkele bijeenkomst wil missen.  Maar ook een Club die vooruitstrevend is die dingen wil verwezenlijken, ook al is de Belgische staat log en traag werkend.  We willen mee aan tafel zitten om het nodige te realiseren.

Zo maken we mekaar sterker en zo kunnen we ervoor zorgen dat we onze ogen niet sluiten voor de toekomst, maar er resoluut positief voor zullen gaan, ook al zijn de uitdagingen groot', besluit Joris Wils, voorzitter van Horeca Middenkempen (zaakvoerder-chef van De Repertoire in Herentals). 

Foto's JW/NNieuws / red. Guy Verellen.

Eerselseweg 99, Mol, België

Horeca Middenkempen

Deel dit artikel