U bent hier

'Keizer Rik, je bent de bovenste beste, de mooiste en sympathiekste renner aller tijden'

Grobbendonk | Kempen regio | Neteland
08.06.2019 - 21.22u
Door: Herman Gezelle

Er klonken vanmiddag bij hoofdsponsor DOMO tijdens de persvoorstelling van de 2e GP Rik Van Looy voor Keizer Rik enkel maar superlatieven. Tenoren uit de sport-, media- en politieke wereld en supporters lieten er hun bewondering en waardering voor Rik overborrelen.

'Mister' Michel Verschueren, Eric Van Rompuy (gewezen Vlaams Parlementslid en Kamerlid, Cas Goossens (gewezen administrateur-generaal BRTN, Willem-Frederik Schiltz (Vlaams Parlementslid), Marianne Verhaert (burgemeester Grobbendonk en Kamerlid in spe) allemaal waren het er over eens. 'Rik verdient nog veel meer. Een standbeeld heeft Rik, en nu de 2e editie van z'n GP.'

'Het siert m'n goede vriend Rik dat hij altijd zichzelf is gebleven. Respect voor z'n grootse wielercarrière én ook als mens,' zegt Michel Verschueren. 'Ik was er bij de inhuldiging van z'n standbeeld in Herentals ook bij. Tof dat de gemeente dat initiatief nam.'

'M'n vriend Rik blijft één van de grootste renners die terecht wereldfaam geniet en nog massa supporters heeft,' weet Eric Van Rompuy. 'Ik wens hem een goede gezondheid en veel succes.'

'Rik is zowat een leeftijdsgenoot', zegt Cas Goossens. 'Ik ben hier met m'n 2 broers op uitnodiging van m'n dorpsgenoot Marcel De Voeght, hoofdsponsor DOMO, ook uit Itegem.  Ik herinner me nog heel goed dat Rik Van Looy begin jaren 60 knap 2 x wereldkampioen  werd. Rik is een Kempenaar pur sang. Het gaat hem nog heel goed.'

Burgemeester Marianne Verhaert Grobbendonk en haar sportschepen Ulrich Anthonis : 'Rik is in Grobbendonk geboren en is al jaren onze ereburger. We plannen trouwens een borstbeeld voor Rik in de buurt van ons gemeentehuis.'

'Rik, ik was gisteren nog in een bekend dorpscafé in Bouwel (nvdr. 't Toreke) een pintje gaan drinken', voegt Ulrich nog eraan toe. 'Ik zei dat ik vandaag naar de persconferentie van Rik Van Looy moest. Awel, de jeugd aan den toog reageerde direct 'ah ja, da's die grote courreur van vroeger'... dat zegt genoeg, hé Rik.'   Luid applaus weerklinkt voor Rik.

Mien Van Olmen, burgemeester van Herentals : 'Ons lokaal bestuur steunt volop de GP Rik Van Looy.  Herentals wil met dit engagement zich als mooie sportstad zich ontwikkelen.'  Wanneer de LED-verlichting en het naamplaatje met het palmeres van de Keizer aan z'n standbeeld op de Grote Markt wordt toegevoegd, kon de burgemeester nog niet meedelen.

'Het is een eer om koersdirecteur te mogen zijn van een koers die de naam draagt van één van de grootste renners uit de geschiedenis', onderstreepte Nick Nuyens.

Luc De Voeght (bestuurder GP Rik Van Looy sponsoring & financien) kondigde op z'n onnavolgbare wijze de Keizer himself aan.

Keizer Rik Van Looy was bij z'n speech - zoals het hem siert - erg kort : 'Bedankt aan de organisatoren. Veel succes en kom op 6 juli allemaal supporteren.'

DOMO co-hoofdsponsor GP Rik Van Looy

'We zijn erg fier om co-hoofdsponsor te mogen zijn van ook de 2e GP Rik Van Looy, de allerbeste renner uit onze regio', zegt Wim De Voeght, CEO van DOMO. 'DOMO heeft een hart voor de sport, denk maar aan het DOMO-SCOTT-team met Pieter Heemeryck en o.a. Wout van Aert. Ik wens de GP-organisatie alle succes toe.'

'De winnaar van de 2e GP Rik Van Looy bieden we een contract aan om op 1 augustus mee te rijden op Herentals Fietst', kondigt HFF-organisator Charles Van de Wouwer aan.

De trofee voor de winnaar van de 2e GP is van de hand van de Herentalse kunstenares Christel Druyts.

Deelnemersveld : 175 renners aan de start

'We verwelkomen 6 teams uit de U23 Road series, 2 Continentale teams en 15 teams uit de beker van België,' vertelt Pieter Van Genechten, voorzitter GP Rik Van Looy. 'Er zullen 3 Nederlandse teams aanwezig zijn: WPGA, Allinq-Krush-Ijselstreek CT en HSK Tias Mooi Jong Cycling team. Ook de leider in het ploegenklassement Beker van Belgie VDM-Trawobo zendt een afvaardiging. En natuurlijk ook Lotto-Soudal, leider in het ploegenklassement van de U23 Road series.

Wie wordt de opvolger van Brent Van Moer? In totaal zullen er zo'n 175 deelnemers aan de start verschijnen. Allen zijn belofte of elite met of zonder contract.'

VIP : 2 formules

VIP on Tour : €181,50 all-inclusive drank en uitgebreid eten, op 3 locaties langsheen het parcours (Grobbendonk Astridplein, kasseistrook Wilgenweg, Grote Markt Herentals)
Koerscafé: €60 all-inclusive drank en buffet, in de aankomstzone
Tickets te bestellen online via www.gprikvanlooy.be/bestel

Zaterdag 6 juli - programma

Op zaterdag 6 juli wordt in het centrum van Herentals de finale betwist van de 2e editie van de Grote Prijs Rik Van Looy. Vorig jaar groeide deze wedstrijd ter ere van een van de allergrootste wielerkampioenen al uit tot een volksfeest langs het parcours en in het historische hart van de 'Keizerstede'.
Belle Perez breit er nog een swingende afsluiter aan.

Grobbendonk, Astridplein
12:00 Danny Wuyts (human jukebox) LIVE 14:00 Ploegenvoorstelling 15:00 Start koers (met Rik Van Looy) 15:20 3x passage van het peloton.
Herentals, Grote Markt
16:00 Demo Wielerschool & dansschool 17:30 Eerste doortocht Herentals 18:00 Aankomst koers 18:30 Podiumceremonie 19:00 Belle Perez LIVE: Fiesta Perez 20:30 DJ Wouter Bex.

Guy Verellen/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto