Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kunstwerk Kop van Keizer Rik Van Looy verhuist naar Café Welkom

Kop van de Keizer
De Kop van de Keizer, een knap albasten kunstwerkje als extra eerbetoon aan Rik Van Looy,  stond een jaar lang centraal in café Den Druyts op de Grote Markt Herentals. Op woensdag 6 maart verhuist het collectorsitem naar Café Welkom in Noorderwijk.
 
De Kop van de Keizer is eigenlijk een Rik-relikwie van Ils Belmans, het origineel van de trofee die de winnaars van de Grote Prijs Rik Van Looy in de lucht mogen steken.
 
De Kop van Rik maakt een parcours langs de horecazaken met een wielerhart in Herentals en deelgemeenten. De zaakvoerder die hem belooft met de nodige egards te behandelen en in the picture te plaatsen, mag hem een jaar lang in zijn/haar zaak uitstallen, als ambassadeur van de Grote Prijs Rik Van Looy.
 
"Dat bekrachtigt de organisatie met een plechtige oorkonde", zegt Luc De Voeght financieel directeur en co-organisator GP Rik Van Looy De uitbater mag zijn zaak een jaar lang
'café van de Keizer' noemen.

We zijn nu al benieuwd wie de Kop van de Keizer het jaar erna kan binnen halen en onze volgende
ambassadeur wordt.

 
Het hoeft niet perse een zaak te zijn die uitpuilt van koerstruien of -trofeeën. Een warm
hart voor de Herentalse wielerkeizer en enkele originele ideeën om hem te eren en het kunstwerk in het licht te plaatsen, zullen doorslaggevend zijn.'
Foto's en vid Johan Temmerman/NNieuws.
URL
Kop van de Keizer

Kop van de Keizer

Kop van de Keizer

Deel dit artikel