Louis Blouwe uit Izegem heeft de 3e editie van de Grote Prijs Rik Van Looy gewonnen. 167 enthousiaste jonge beloften stonden aan de start van de 160 km lange koers tussen Rik-Grobbendonk en Rik-Herentals.

Winnaar Louis Blouwe, Cériel Desal en Luca De Meester waren in de slotkilometer op de Herentalse Markt iets te sterk voor de achtervolgers.  Louis Blouwe is 21, en rijdt voor Bingoal-Pauwels Sausen-Wallonie Bruxelles Development team.

2e werd Cériel Desal, de kleinzoon van Benoni Beheyt.

Door de winnersmentalitiet van het GP-organisatie wint deze koers als eerbetoon aan Keizer Rik Van Looy ieder jaar aan populariteit. Voor vele jonge wielertalenten  was het ook een nieuwe start na lang stilzitten door covid.

Zilveren Cériel Desal is kleinzoon van Benoni Beheyt

Benoni Beheyt kwam vandaag z'n kleinzoon Cériel Desal in Herentals aanmoedigen. Cériel werd  mooi 2e. (zie foto boven)

Een blije Rik Van Looy : 'Toch wel tof dat Beheyt vandaag langskomt.  We hebben hartelijk gepraat en de hand geschud.   Terloops... alles is al jaren bijgelegd.'

In 1963 maakte Benoni Beheyt deel uit van de Belgische nationale ploeg die in Ronse voor een 3e wereldtitel voor Rik Van Looy moest zorgen. Hij hoorde echter tot een andere merkenploeg dan Van Looy.

Beheyt reed buiten de afspraken voor eigen rekening en klopte Van Looy in de eindsprint.  Een drama voor de 1.000-en Van Looyfans.  Een vete die jaren aansleepte, maar ondertussen is bijgelegd.  

Pieter Van Genechten : 'Alles is vlot verlopen, we denken nu al aan de editie 2022'

'Alles is vandaag vlot verlopen', zegt GP-voorzitter Pieter Van Genechten.   'We hadden maar één maand de tijd om alles op poten te zetten, maar het is gelukt.  Iedereen is heel tevreden. 

Voor onze 4e editie 2022 zoeken we nog extra medewerkers - je kan ons mailen info@gprikvanlooy.be of bel Pieter 0476 98 28 70 - tot volgend jaar!'

Het boekje 't Is Rik – Hommage aan de Keizer van Bart Lamers ging vlot van de hand.  Vanaf morgen maandag 28 juni is het ook te koop bij Toerisme Herentals, Sportcafé Druyts, Boekhandel Bert Van Sande Fraikinstraat en Café Welkom in Noorderwijk. (32 blz, kostprijs €7,50).

Foto's Johan Temmerman/ Maurice De Sutter / © Nnieuws / red. Guy Verellen.