Wout van Aert krijgt zondagnamiddag 31 oktober een huldigingsfeest op de Grote Markt Herentals waarbij max. 4.500 fans toegelaten zijn, alles open air. Ieder moet aan de inkom wel z'n Covid Safe Ticket én ID voorleggen.

Burgemeester Mien Van Olmen: 'We gaan zondag voor een veilig feest 'Hertals eert Wout''

NNieuws sprak vanavond met burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) : 'Ook Herentals blijft niet gespaard, het aantal covid-besmettingen loopt inderdaad fors op.  De impact van de teststrategie en de quarantaine maatregelen heeft een impact op ons sociaal leven en de stedelijke dienstverlening.

In overleg met onze collega’s Netelandgemeenten werden vanaf vandaag opnieuw mondmaskers ingevoerd in onze publieke gebouwen. We beoordelen de geplande activiteiten zeer doelgericht.

Geplande organisaties van de stad die binnen doorgaan en grote groepen kwetsbare mensen samenbrengen, worden momenteel als preventieve maatregel afgelast en uitgesteld.

Alle andere activiteiten (in openlucht) kunnen doorgaan volgens de geldende (en vanaf dit weekend verstrengde) maatregelen.

Zo ook de huldiging van Wout 'Herentals eert', zoals nu zondag gepland in openlucht op de Markt en met Covid Safe Ticket. We maken er een mooi en veilig feest van', besluit Mien Van Olmen.

Huldiging Wout van Aert op Grote Markt zondag

'Eén zilveren Olympische medaille, 3 ritoverwinningen in de Tour, zilver op het WK tijdrijden, Belgisch Kampioenschap, … en nog zoveel meer', klinkt het bij de 4 organisatoren.

'Kortom, teveel om op te noemen en dus hoog tijd voor een eerbetoon.  We zijn trots op onze rots en willen daarom Wout van Aert als inwoner van stad Herentals huldigen.

Na dit uitzonderlijk drukke wielerjaar is zondag 31 oktober het gepaste moment om Wout in de bloemen te zetten.

Grote Prijs Rik Van Looy, Herentals Fietst Feest, stad Herentals en de Supportersvereniging van Wout van Aert uit Lille, slaan de handen in elkaar om hem eervol te huldigen op de Markt van Herentals.

'De volledige organisatie is toegewezen aan Herentals Fietst Feest', zegt Charles Van de Wouwer van HFF.  'Samen met alle sterkhouders zorgen we voor een gezellige happening met optredens voor klein en groot en wat randanimatie. En zoals altijd wordt dit een gratis evenement.

Iedereen is welkom. Je hoeft alleen je dansschoenen en Covid Safe Ticket met ID mee te nemen.  Op tijd komen is de boodschap want er zijn maximum 4.500 mensen toegelaten. De dag start om 15u met optredens tussen 15.30u en 21u. De huldiging van Wout wordt voorzien rond 18u.

Daarna mag het feest losbarsten met DJ’s tot in de nacht (01u).'

Blijf voorzichtig

De covid-besmettingen blijven ook in Neteland fel stijgen.  Sciensano geeft aan dat in Herentals de afgelopen dagen er 518 besmettingen zijn bijgekomen, in Grobbendonk +400, Herenthout +408, Olen +659 en Vorselaar +388 besmettingen. 

Contact-tracing meldt dat de stijging vooral wordt vastgesteld bij sportevents, verenigingsleven, scholen, uitvaarten, grote bijeenkomsten, maar gewoon ook bij contacten in gezinnen.

NNieuws verslaat zondag het hele event / foto's Johan Temmerman/ HFF/ NNieuws/ Guy Verellen.