U bent hier

Minister Weyts geeft groen licht voor fietstunnel onder spoorovergang Lichtaartseweg

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
22.06.2018 - 00.47u
Door: Herman Gezelle

In het kader van de aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen heeft minister Weyts deze week groen licht gegeven voor de bouw van een fietstunnel onder de sporen aan de Lichtaartseweg Herentals. De fietsostrade is een project van N-VA gedeputeerde Luk Lemmens, in samenwerking met Ben Weyts.

Yoleen Van Camp, federaal parlementslid en lijsttrekker voor de N-VA in Herentals, reageert opgetogen: "Het zal de fietsers die door en van of naar Herentals rijden veel meer mogelijkheden en comfort bieden. Herentals zal in het fietsostradenetwerk een centrale rol innemen en deze tunnel zal daar een belangrijk onderdeel van uitmaken."

Fietstunnel aan Lichtaartseweg : aanvang werken september 2018, inhuldiging najaar 2019

De tunnel begint aan het einde van de Koulaak en gaat daar het spoor onder richting Rozenstraat. De voorbereidende werken zouden al in september van dit jaar starten, in het najaar van 2019 zou dan alles klaar moeten zijn.

Yoleen Van Camp: "De fietstunnel zal voor een veilige kruising van de sporen zorgen en is op termijn, wanneer de overweg aan de Lichtaartseweg afgeschaft zal worden, de enige mogelijkheid om als fietser de sporen te kruisen.

Investering €1,6 miljoen

Gedeputeerde Luk Lemmens trekt het verhaal van de fietsostrades, maar het project van deze tunnel financiert minister Weyts mee. In totaal gaat het over een kostprijs van ongeveer 1.600.000 euro."

Van Camp ziet vele voordelen aan deze investering. "De fietsostrades hebben het potentieel om veel verkeer van de nu vaak verzadigde ring weg te halen, maar dan moeten de trajecten uiteraard wel aansluiten en mogen er niet te veel obstakels zijn.

Deze tunnel zorgt voor een vlottere doorgang van Herentals richting Olen/Balen en zal tevens voor een betere bereikbaarheid zorgen van het station van Herentals.

Qua fietsinfrastructuur blijft het gemeentebestuur in Herentals al vele jaren achterwege, kijk maar naar de belabberde staat van vele gemeentelijke fietspaden, maar het project van de fietsostrades van N-VA gedeputeerde Luk Lemmens biedt onze stad een zeer mooi alternatief om zowel het comfort van de fietser gevoelig te verhogen als een hoop auto's van de baan weg te halen. Ik wil zowel Luk Lemmens als Ben Weyts dan ook van harte danken voor dit initiatief." (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto