U bent hier

Overdekte bushaltes en een parkeersticker voor zorgverleners in de pipeline

Herentals
28.03.2018 - 12.34u
Door: Herman Gezelle

Er komen in Herentals overdekte bushaltes en een parkeersticker voor zorgverleners. N-VA stelde deze initiatieven voor op de gemeenteraad van dinsdagavond. Jan Michielsen, schepen voor mobiliteit, had op de voorstellen oren naar : 'We bekijken dit positief.  Een eenvoudig overdekte bushalte kost bij De Lijn 1.500 euro, een verbeterde versie 2.000 euro. Nu nog inplannen qua budget en overleg in de commissie mobiliteit'.

Kathleen Laverge, fractieleidster N-VA : 'Het is aan de lokale besturen om initiatief te nemen voor overdekte bushaltes, ook met een vuilbakje. Er is nood in heel Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Vreemd genoeg is nu de bushalte aan de overkant van het parochiecentrum Noorderwijk overdekt, maar niet die aan de kant van het parochiecentrum.

Het is net de halte aan de kant van het parochiecentrum die het meest wordt gebruikt, door inwoners en scholieren die vandaar uit vertrekken richting Herentals.'

Systeem van de parkeersticker voor zorgverleners

De N-VA stelde voor om ook in Herentals het systeem van de parkeersticker in te voeren. Hierbij kunnen eigenaars van een oprit of garage deze tijdens daguren ter beschikking stellen voor kortstondig gebruik door zorgverstrekkers. Dit verhoogt sterk de kans dat een zorgverstrekker een parkeersplaats vindt. Het systeem vereist de medewerking van de politie. 

Het systeem heeft succes in andere Vlaamse steden. Het bestaat trouwens al even in Antwerpen: 500 burgers plakten al een speciale sticker op hun poort waarmee wordt aangegeven dat zorgverleners ervoor mogen parkeren.

Dit is beperkt tot 45 minuten, tussen 8 uur 's morgens en middernacht. Zorgverleners die voor een poort parkeren met de sticker, laten ook hun telefoonnummer duidelijk zichtbaar zodat bij noodgevallen in- en uitrijden toch mogelijk is.

Jan Michielsen, schepen voor mobiliteit  (CD&V) : 'Het college vindt het voorstel zeker waardevol. We verzamelen de nodige informatie voor eventuele invoering en dan de zaak aankaarten in de mobiliteitscel'.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto