U bent hier

Peter Verpoorten : 'Ook Groen zeer ontevreden over invoering van de 'knip' Wuytsbergen'

Herentals
27.10.2020 - 12.15u
Door: Mark Jaspers

'Ook Groen Herentals is zeer ontevreden over de invoering van de 'knip' Wuytsbergen', zegt Peter Verpoorten, fractielieder Groen.

'We vragen het schepencollege met aandrang om de inrichting van de proefopstelling waarbij 3 boombakken als filter voor het verkeer aan het kruispunt van Wuytsbergen met Vogelzang zullen dienen, uit te stellen tot na het doorlopen van het participatieve traject.

We willen éérst de mensen betrekken, samen een oplossing zoeken en die oplossing uittesten.

De reacties vanuit de buurt zijn overweldigend negatief tegen de invoering van de 'knip'. Op de site https://pakaan.herentals.be/ staan reeds 190 onderbouwde reacties en op de sociale media leeft het thema enorm.

Ook wij zijn niet tevreden. In eerste instantie omdat opnieuw de fout wordt gemaakt om een ingreep te installeren en pas nadien aan de buurtbewoners te vragen wat ze ervan vinden en of ze betere ideeën hebben.

Participatie is net het tegenovergestelde: Eerst ideeën en oplossingen verzamelen en dan een gedragen oplossing installeren.

Ten tweede vragen we ons af waarom de installatie zo snel moet gebeuren. De situatie van te snel rijden en sluipverkeer is er reeds jaren en nu moet binnen de 2 weken een niet overlegde oplossing ingevoerd worden.

Ten derde werd deze oplossing helemaal niet naar voorgeschoven tijdens de verkiezingen door de N-VA en CD&V. Meer zelfs: het betrokken studiebureau stelt ook een dynamische knip voor. Vanwaar komt deze oplossing?

En voor wie? Wil het stadsbestuur de huidige mobiliteitsproblematiek oplossen of wil ze er voor zorgen dat de bouw van 100-en huizen op het Poederkot zeer snel kan starten?

We vragen uitdrukkelijk het uitstellen van installatie van de 'knip'.

Indien de proefopstelling op 5 november wel geïnstalleerd wordt, dan zullen we op de gemeenteraad van 10 november een stemming voorleggen om de opstelling te verwijderen, en de uitkomst van het participatieve traject af te wachten,' besluit Peter Verpoorten.  Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto