U bent hier

Prangende verkeerssituatie met bussen De Lijn Schoolstraat

Herentals
07.10.2016 - 14.50u
Door: Peter Caers

Plannenmakers, omleidings- en mobiliteitsspecialisten moeten volgens de buurtbewoners van de Herentalse School- en Bolwerkstraat dringend hun huiswerk overdoen. De bussen van De Lijn kregen door de werken in de Sint-Magdalenastraat de toelating om de enkelrichting in de Schoolstraat richting Lierseweg te negeren.

Het leidt op de kruispunten Schoolstraat-Bolwerkstraat en Schoolstraat-Lierseweg tot gevaarlijke situaties. Het parkeerverbod in dat stuk Schoolstraat biedt weinig oplossingen.

De buurtbewoners hebben een actiecomité opgericht en willen met de bevoegde schepen Jan Michielsen (CD&V) van gedachten wisselen. De toestand willen ze zo snel mogelijk veranderd zien.

Alleen weten ze op het schepencollege nog niet direct hoe. Wanneer de werken in de Sint-Magdalenastraat achter de rug zijn, wordt het verkeer er geteld en geanalyseerd. Ook de wegverzakkingen met bijhorende omleidingen in de Markgravenstraat zorgen al voor verkeersoverlast in de Schoolstraat. 

Een en ander kwam tijdens de gemeenteraad aan het licht.  Bart Michiels (CD&V), bewoner van de Bolwerkstraat, bond z'n collega schepen Jan Michielsen de kritische bel aan.  Of je een tweespalt in het CD&V-bolwerk kon ontdekken, was enkel voor insiders duidelijk.

Foto's Marcel Nelis / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto