Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rik Van Looy : "Veel dank, toporganisatie 5e Grote Prijs, alle eer voor m'n kleinkinderen en kinderen" - Deen wint GP - extra foto's

GP Rik Van Looy
URL

De 5e GP Rik Van Looy is over de hele lijn een denderend succes geworden met een massa supporters zowel bij de start aan het gemeentehuis in Westerlo, als bij 'den arrivée' in Herentals, als langs het circuit.   De Deen   Rasmus Bogh Wallin werd winnaar.  Pollefliet  2e, en Pieter Van Laer 3e.  Een toporganisatie onder een stralende zon.

Speciaal om hulde te brengen aan Nest Sterckx, de 'Koning der Kermiskoersen' die gisteren een standbeeld kreeg, reed de GP-karavaan dit jaar langs Heultje Dorp.

Keizer Rik himself gaf vanmiddag aan het gemeentehuis Westerlo de start.  160 jonge beloften van over heel de wereld streden om dat éne gloriemoment.  De kasseistroken à la Parijs-Roubaix in Wiekevorst deden de koers kantelen.

Luc De Voeght co-organisator : 'Een heel jaar voorbereiding met een heel tof team'

"Het is ook vandaag mede door het prima wielerweer een succes geworden dankzij de maandenlange inzet van ons heel tof team", reageert een tevreden Luc De Voeght, financiëel manager van de GP en co-organisator.  "Onze VIP-formule met meer dan 220 gasten was al maanden uitverkocht. En, zeer belangrijk binnen een mega-organisatie, we mogen rekenen op een scala van zeer trouwe sponsors die Rik Van Looy een zéér warm hart toedragen. Volgende editie 2024 wordt onze 6e GP-editie."

Ook een dankwoord aan beide lokale besturen Westerlo (burgemeester Guy Van Hirtum) en Herentals (burgemeester Mien Van Olmen), en hun beide schepencolleges, voor hun onmisbare medewerking.  Natuurlijk gaat een pluim naar politie Neteland, het Rode Kruis en de vele seingevers.

Heel fijn te horen dat de toeristische fietsroute tussen Rik's standbeeld in Herentals (aan Den Druyts Grote Markt) en het borstbeeld in Grobbendonk (Astridplein) in de zomer vaak gereden wordt.  Ook door supporters van heel België en Zuid-Nederland.  Rik heeft in heel de EU nog een pak fantastische supporters. Zeker weten!', besluit Luc De Voeght.

De centrale feesteling Keizer Rik - bescheiden zoals hij blijft - dankte de organisatoren met een kort woordje : 'Veel dank allemaal, dit was vandaag weer een grandioze toporganisatie, met talentvolle belofterenners uit de hele wereld.  Alle eer om de hulde van de renners op het podium te doen, gaat naar m'n kleinkinderen en kinderen.'

Foto's NNieuws.

GP Rik Van Looy

Deel dit artikel