Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serviceclub Fifty-One voorzitter Rudi Cools : 'Mooie cheque €4.000 voor Kom op Tegen Kanker'

Club51 cheque voor KOTK

Service-club Fifty-One Herentals blijft op alle vlakken het hele jaar door erg actief voor haar sociale doelen.

Donderdagavond mocht Hilde Neven, regioverantwoordelijk van Kom op Tegen Kanker, in Bistro Julienne een cheque van €4.000 in ontvangst nemen uit handen van Rudi Cools, voorzitter Serviceclub Fifty-One Herentals.

'Dit is het prachtig resultaat van onze jaarlijkse Luxemburg Road Trip op 1 mei, een zoektocht voor exclusieve wagens over Belgische en Luxemburgse wegen, en een pak andere events," zegt Cools.

"We vergaderen maandelijks in Bistro Julienne in Noorderwijk waar al onze activiteiten bespreken en afpunten. We laten vaak ook interessante sprekers komen.  Dankzij onze belangrijke sponsors, zoals DOMO Elektro met onze past-voorzitter Marcel De Voeght, kunnen we zulke mega-organisaties aan het publiek presenteren.

In 2024 prikken we op de eerste plaats onze vaste jaarlijkse succesvolle rallydatum : 1 mei."

 

Hilde Neven : "Dank aan het dynamisch team van Fifty-One Herentals!"

Hilde Neven, regioverantwoordelijk van Kom op Tegen Kanker : 'Met deze cheque van Club FiftyOne Herentals ondersteunen we mee het kankeronderzoek in o.a. het UZA.  En elk jaar opnieuw kunnen we rekenen op de steun van duizenden actievoerders die geld inzamelen tegen kanker.

We organiseren ook Kinderkankerkampen, inclusief voor de ouders, broertjes en zusjes van de patiënt.   Er kom vanaf 1/1/2024 ook het nieuw project 'bloedafname thuis' bij kinderkanker. Dit krijgt federale subsidies. Ook komt er meer aandacht voor psycho-sociale opvolging.

Wat doen we met het geld? 

Iedereen kent in z'n kennissenkring of familie zeker iemand die kanker heeft. Per jaar horen zo'n 40.000 mensen in België dat ze kanker hebben.  Dankzij het wetenschappelijk kankeronderzoek blijft het cijfer dalen.  

KOTK werkt op 3 pijlers : Vermijden - Bestrijden - Verzachten.

We kunnen ook rekenen op een uitgebreid team dat de kankerpatiënten opzoekt en ze persoonlijke begeleid. Dat blijft heel belangrijk. Hartelijk dank aan het hele team van Club Fifty-One Herentals!'

 

Marcel De Voeght : 'Nieuwe leden welkom'

"Je kan lid van Club Fifty-One Herentals worden als je tussen 25 en +50 bent", weet past-voorzitter Marcel De Voeght (DOMO) en verantwoordelijke DAG-comité ('Dienstbetoon aan de Gemeenschap').  "Je hebt een degelijk netwerk, en je draagt 'verbinding' en de 'goede doelen' in je hart.  Stuur dan meteen een mail naar info@club51herentals.be .  Je bent welkom!

We plannen ook met ons team en sympathisanten deel te nemen aan de bekende 4-daagse '1000 km voor Kom op tegen Kanker!'"

Over Fifty-One serviceclub

Fifty-One is de eerste service-club die opgericht werd op het Europese vasteland en wil uitdrukkelijk internationaal zijn, in de overtuiging dat men overal, bij alle rassen, mensen van goede wil aantreft. Los van alle filosofische, raciale of politieke overwegingen zal de Fifty-One International zich inspannen voor een betere verstandhouding onder de mensen, door elkaar beter te leren kennen en zich in dienst van een gemeenschappelijke ideaal te stellen.

Als rode draad loopt door de clubs de “dienst aan de gemeenschap” waarbij elke club zich tot doel stelt één of meerdere projecten ten dienste van de gemeenschap te ondersteunen", besluit voorzitter Rudi Cools.

Guy Verellen / NNieuws.

Servaas Daemsstraat 25, Noorderwijk, België

Club51 cheque voor KOTK

Deel dit artikel