U bent hier

Sp.a wil Netepark langer openen bij heet weer

Herentals
25.07.2019 - 22.05u
Door: Mark Jaspers

Net als de rest van Vlaanderen kreunt De Kempen onder een hittegolf met temperaturen die oplopen tot 40 graden. In de media wordt ons volop aangeraden om verkoeling te zoeken en waar vind je die beter dan in het zwembad?

Liese Bergen, gemeenteraadslid voor sp.a Herentals: "Verschillende gemeentebesturen helpen hun inwoners met maatregelen tegen de warmte. Zo kun je, tijdens de hittegolf die ons land teistert, langer zwemmen in een groot aantal Limburgse zwembaden: zij passen hun openingsuren aan.

Sommige zwembaden gaan zelfs een stapje verder: tussen 16u en 22u 's avonds kunnen de bezoekers gratis verkoeling zoeken. Dat gebeurt bijvoorbeeld in Sint Truiden en in Bredene.

Maar wat doen de burgemeester en schepenen van Herentals? Ook zij wijzigden de openingsuren: Het Netepark sluit dit jaar één uur vroeger dan de voorbije jaren. Dit is onbegrijpelijk!

Om 20u 's avonds, als ons zwembad sluit, reiken de temperaturen dezer dagen nog ruimschoots boven de 30 graden. Als je een ganse dag gewerkt hebt, is het fijn om jezelf even op te frissen in het zwembad.

Ik vind dat Het Netepark niet alleen toegankelijk moet zijn voor vakantiegangers, maar ook haar deuren moet openen voor de werkende mens. Hij of zij heeft ook recht op verkoeling na een ganse dag werken."

sp.a Herentals doet het volgende voorstel: als de temperaturen oplopen tot 35 graden of wanneer het KMI code rood afkondigt, blijft Het Netepark open tot 22u 's avonds. Het is de plicht van een stadsbestuur om haar inwoners zoveel mogelijk verkoeling aan te bieden en te communiceren over koele ruimtes, bijvoorbeeld in openbare gebouwen. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto