De organisatoren van Herentals Fietst Feest zijn ontzettend blij dat streekgenoot Stig Broeckx de eregast zal zijn op het Boretti na-Tourcriterium op 1 augustus in Herentals. Het organisatie-team wil zo hulde brengen aan de onwaarschijnlijke straffe prestatie die de Kempenaar de voorbije 3 jaar leverde.

"Het is simpel", vindt de organisatie. "Wat hij doet, is nog straffer dan de prestaties van de Tourrenners."

De organisatoren nodigen alle wielerliefhebbers uit om streekgenoot Stig te komen toejuichen. "Stig krijgt om te beginnen rond 19 uur een zitje in de eerste van de reeks VOLVO-cabrio's waarin de grootste Tourhelden voor de wedstrijd een ereronde krijgen", vertelt voorzitter Charles Van de Wouwer.

"We roepen iedereen op om massaal post te vatten langs het parcours. Als Kempenaar kunnen we alleen maar heel trots zijn dat dit er 'ene van bij ons' is. Daarom hopen we dat het applaus voor onze streekgenoot tijdens die 1,8 km tot ver buiten onze stad te horen is.

Stig zal, na de ereronde op het parcours, om 19.30u ook het startschot van de wedstrijd voor profs geven."

Groot voorbeeld

"De komst van Stig, met zijn unieke revalidatieverhaal, past perfect bij To Walk Again. Dat is het goede doel waar ons event als jaren promotie voor maakt", klinkt het enthousiast bij PR-verantwoordelijke Bart Timperman.

"Bij To Walk Again en het Postrevalidatiecentrum REVAlution van To Walk Again in Herentals leggen dagelijks mensen na een zware tegenslag een lange weg af. Voor hen is Stig Broeckx het grote voorbeeld dat het onmogelijke kan.

Dat Stig na die lange, zware weg zo optimistisch in het leven staat en zijn verhaal ook zo mooi deelt, maakt van hem in onze ogen één van de strafste wielrenners ooit. Een criterium biedt de kans om toprenners toe te juichen, wel: dit is de absolute top."

Staprobot To Walk Again

Bij het na-Tourcriterium in Herentals is het al enige jaren de gewoonte dat het klassieke bloemenmeisje wordt vervangen door Jolien Van Loy in een staprobot. Zij is een verlamde Kempense die dankzij een staprobot van To Walk Again weer kan stappen tijdens de revalidatie.

Herentals wil de huldiging van Stig Broeckx daarom, meteen na de huldiging van de winnaar van het Boretti na-Tourcriterium, afronden met een bos bloemen van Jolien voor deze topkerel.

Hopelijk onder een daverend applaus van een massa mensen.' (pp)

Op de foto : Stig Broeckx was op 18/7 eregast in Bagneres-De-Bigorre.  Samen met streekgenoot Wout van Aert kwam Stig de 12e rit bespreken. Wout van Aert revalideert nog een hele tijd van zijn Tour-ongeval en zal normaliter niet op HFF Herentals aanwezig kunnen zijn. / Photo News.