U bent hier

Trajectcontrole op Aarschotsesteenweg Herselt operationeel

Herselt | Kempen regio | Westerlo
07.04.2017 - 19.27u
Door: Herman Gezelle

De Aarschotsesteenweg is een onderdeel van de drukke verkeersader N19 Turnhout- Herentals-Leuven. Wekelijks passeren er gemiddeld 100.000 voertuigen. Omdat op dit traject een pak ongevallen gebeurden waarvan met dodelijke afloop, en omdat uit snelheidsmetingen bleek dat veel bestuurders zich niet aan de maximum snelheid hielden, besliste politie Zuiderkempen om een trajectcontrole in beide richtingen te plaatsen.

Trajectcontrole is een systeem waarbij de gemiddelde snelheid over een langere afstand wordt gemeten.

Het systeem maakt gebruik van automatische nummerplaatherkenning.

Indien je met een te hoge gemiddelde snelheid rijdt tussen de controlepunten dan worden deze gegevens onmiddellijk doorgestuurd naar de lokale politie Zuiderkempen.

De politie stelt hiervan dan een proces-verbaal op. Tijdens de maand maart 2017, de eerste maand waarin het systeem werkzaam was, werden 792 overtredingen vastgesteld.

Er werd zelfs een bestuurder betrapt met een gemiddelde snelheid van 112km/u en die dus 42km/u gemiddeld te snel reed. Hierdoor bracht hij het leven van andere weggebruikers en van zichzelf ernstig in gevaar. De nodige afspraken met Justitie werden gemaakt opdat overtreders niet ongestraft blijven. (pp)

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto