Sarah De Bie heeft aan de aankomst van de Tour-rit van vandaag lang moeten wachten op manlief Wout van Aert. De Belg bolde op meer dan 26 minuten van ritwinnaar Simon Yates over de finishlijn. Morgen wil hij graag een tweede ritzege pakken in de tijdrit in Pau.

"Al 60 kilometer losgereden vandaag"

Van Aert moeide zich vandaag niet in de debatten en liet het peloton snel lopen bergop. "Eigenlijk was het vandaag een vrij gemakkelijke bergrit door die lange aanloop", zei Van Aert na de rit. "Er was geen risico om buiten tijd te eindigen en daarom hebben we het rustig aan gedaan."

"De beklimmingen heb ik aan trainingsritme gedaan, in de afdalingen draaiden we goed rond. We finishten op ongeveer 25 minuten zonder te moeten forceren. Dus ik ben tevreden. Ik heb eigenlijk al 60 kilometer kunnen losrijden."

Van Aert wil morgen scoren in de enige individuele tijdrit van deze Tour. Hij start om 15.30u.

Hij nam vandaag dus een snipperdag. "Als je in de Tour bent, moet je keuzes maken", vindt hij. "Morgen is een mooie kans en dat heb ik zeker in mijn achterhoofd gehouden vandaag. Ik wil graag een goede tijdrit rijden en ik wil vlammen." (VRTNWS)

7 Belgen zagen vandaag Yates winnen: "De beste renners waren weg"

Wout van Aert komt aan de start van Herentals Fietst op 1 augustus.