Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Van Aert vloert Philipsen in superspannende HFF sprint - eerste fietsje voor Jerome... (2)

HFF

Het HFF na-Tourcriterium is uitgedraaid op een duel tussen de krachtige kleppers Wout van Aert en Jasper Philipsen. De kersverse vader versloeg in een millimetersprint de groene trui uit de jongste Tour.

Bolletjestrui Giulio Ciccone mocht mee op het podium.

Ondanks het niet bepaald zomerse weer zakten toch nog bijna 20.000 wielerfans af naar het centrum van Herentals.  Minder volk dan de vorige jaren, maar daar maalde niemand om. 

De weergoden waren de organisatie van Herentals Fietst & Feest niet bepaald gunstig gezind, maar dat weerhield de wielerfans er niet van om de hele dag te komen supporteren voor alle categorieën. De sfeer in de Herentalse binnenstad – én in de uitverkochte vip-tent – was zoals elk jaar supergezellig en warm.  De regenvlagen mochten dan nog bij de eindfase net op tijd opgehouden hebben, de kasseien lagen er een hele dag nat en dus erg gevaarlijk bij.

De apotheose van Herentals Fietst was natuurlijk de 17e editie van het na-Tourcriterium. In de finale sloegen thuisrijder Van Aert, Philipsen en Cicconeeen beslissend kloofje, Naesen miste net de trein. Van Aert en Philipsen kwamen zij aan zij over de streep, pas na enkele minuten kwam het verdict: Wout van Aert primus!

Na afloop kreeg winnaar Wout van Aert van de organisatie van Herentals Fietst & Feest een kinderfietsje cadeau voor de pasgeboren Jerome.

Wout van Aert : "Ik leef nog op een roze wolk en...  Jerome slaapt ondertussen goed"

Wout van Aert was de HFF-organisatie en de massa fans zeer dankbaar : “Van veel rusten was de voorbije dagen geen sprake. Met het WK voor de deur moet ik wel blijven trainen. Ik zit nog volledig op schema en leef er op een roze wolk naartoe. 

Merci allemaal!  De eerste dagen was ik nog wat moe na de Tour, maar intussen slaapt Jerome supergoed.  Ik moet zeker ook z'n mama bedanken dat zij het zware werk doet. Het is fantastisch dat ik bij de geboorte kon zijn."

 

Jan Bakelants, die speciaal voor het criterium een licentie kreeg om zijn afscheidskoers te rijden, werd gehuldigd – z'n kinderen kwamen mee het podium op. En Jasper Philipsen mocht als gelegenheids-dj de afterparty DECA Danst openen. De Vlam dus meteen in de pan. 

Het pas ingevoerde digitale betaalsysteem voor drank en hapjes functioneerde perfect.    Het siert HFF-voorzitter Luc Verheijen & team voor de organisatie van een méér dan geslaagde 1e dag. 

 

Uitslagen Top 3 na-Tourcriterium :

1. Wout van Aert ; 2. Jasper Philipsen ; 3. Giulio Ciccone

 

De uitslagen van de andere wedstrijden tijdens Herentals Fietst:

Clima & Partners Criterium (elite dames)

1. Monica Greenwood ; 2. Fien Van Eynde ; 3. Laura Verdonschot.

G-Koers van Kaliber

Top 3 vrouwen:  1. Silke Bastiaensen;  2. Chayene Goudar; 3. Shauny Van Steen.

Top 3 mannen: 1. Seppe Van Belle; 2. Florian Sleeckx; 3. Kurt Van Esbroeck.

AG Insurance Trofee (bedrijvenkoers)

1. Sven Van Eyndt (Mondeléz 1) ; 2. Dries Claes (AG Insurance 1) ; 3. Philippe Gysbrechts (AG Insurance).

Bekijk zeker de uitgebreide fotoreportage van een natte maar warme wielerhoogdag in de Keizerstad - foto's  Johan Temmerman / © NNieuws /  red. Guy Verellen.

HFF Jan Bakelants & Kids

HFF Jan Bakelants & Kids

HFF Wout van Aert

HFF Wout van Aert

Wout van Aert kreeg voor baby Jerome alvast deze prof kinderfiets mee van de HFF organisatie : jong geleerd, is oud gedaan...

Wout van Aert kreeg voor baby Jerome alvast deze prof kinderfiets mee van de HFF organisatie : jong geleerd, is oud gedaan...

HFF eerste fietsje voor Jerome

HFF eerste fietsje voor Jerome

HFF

Deel dit artikel