Herentals Feest vrijdag 2 augustus, dag twee van de 15e Herentals Fietst en Feest, krijgt de komende 3 jaar een naamsponsor om het festival gratis te houden : de 'VOLVO VAN HOUDT Stadshappening'. Het KMI verwacht die feestelijke dag zo'n heerlijke 24°C.  Een mooier festivalweertje kan je je niet voorstellen.

'De organisatie kan dankzij Volvo Van Houdt de vele optredens blijven betalen en toch toegankelijk zijn voor iedereen', zegt HFF-voorzitter Charles Van de Wouwer. 'Volvo Van Houdt is titelsponsor van het podiumgebeuren. Een stap waar we natuurlijk blij om zijn. Want een titelsponsor garandeert een stabiele financiering. Wat in deze moeilijke tijden geen overbodige luxe is.

We kunnen ons eigenlijk ons evenement niet meer voorstellen zonder de familie Van Houdt. Maar met deze stap worden ze bij wijze van spreken écht familie van ons evenement.'

Edwin Van Houdt : 'Met veel enthousiasme ondersteunen we het mooiste en het populairste muziekfestival van Neteland'

'Met veel enthousiasme ondersteunen we het mooiste en het populairste muziekfestival van Neteland', zegt Edwin Van Houdt, bestuurder Groep Volvo Van Houdt Kempen. 'De organisatoren bewijzen al 15 jaar dat Herentals Feest 1.000-en fans in hun muzikale hart raakt : telkens genieten van de allerbeste artiesten uit de Belgische showbizz én gratis.'

Volvo-T-shirts vanuit de lucht, en gratis oordopjes CM

'We plaatsen die dag 2 containers waar de CM een info-stand oganiseert en gratis oordopjes uitdeelt. Ook krijgt het publiek een verrassing vanuit de lucht met o.a. Volvo-T-shirts. 

Naast de Vlaamse toppers, is het fijn dat veel Kempenaars op het hoofdpodium zullen concerteren.  Dat geeft een extra regionaal cachet dat de duizenden fans uit Neteland en de Kempen zullen waarderen.

Volvo Van Houdt zet graag z'n schouders verder onder dit succesvol event met een immense regionale uitstraling. Trouwens ook het Na-Tourcriterium sponseren we al jaren met onze Volvo-cabrio's waarin de toprenners rondrijden met de knappe HFF-Missen', besluit Edwin Van Houdt.

Kaatje, Cool Kids en Campus 12 leggen op vrijdag 2 augustus de rode loper uit voor de kids. 's Avonds staan Diamonds on the Rocks, Laura Tesoro, De Romeo's en Les Truttes op de affiche.

'Rob De Nijs stond op onze verlanglijst, maar die is op vakantie tijdens HFF', vervolgt Charles Van de Wouwer. 'Voor Rob was geen datumverschuiving meer mogelijk. Misschien volgend jaar is ie wel op HFF.

In de namiddag denken we ook aan de jonge en iets minder jonge senioren. Het Hertals Zeemanskoor presenteert in de feesttent aan het Boerenkrijgmonument een selectie van de populairste zeeliederen. DJ Jeffrey King (ex-radio Media), Elvis-kenner pur sang, speelt ten dans op het Bal Populair.'

'De Tijdloze, was het nu '80, '90 of 2000?'

'Als afsluiter op het grote podium kiezen we 's avonds dit jaar niet voor lokale dj's. We willen eens wat anders brengen omdat we aan onze 15e editie toe zijn en daarom boekten we dit jaar de dj's van Studio Brussel met het concept 'De Tijdloze, was het nu '80, '90 of 2000?' We zijn er zeker van dat de Markt weer bomvol feestende jonge mensen zal staan', besluit een enthousiaste Charles Van de Wouwer.

Ook de Herentalse cultuurschepen Jan Michielsen kijkt enthousiast uit naar de VOLVO VAN HOUDT Stadshappening : 'Prachtige affiche met ook Kempenaren op het podium, muziek voor jong en oud. Puik werk van de organisatoren waarvoor mijn felicitaties. Ook veel dank aan de hoofdsponsor Volvo Van Houdt die dit alles mee mogelijk maakt.'

Op de foto's o.a. Sabine Van Houdt, bestuurder Volvo Van Houdt Kempen, samen met 'Romeo' Chris Van Tongelen aan de nieuwe HFF-Volvo promowagen (belettering Herva).  Edwin Van Houdt, bestuurder Volvo Van Houdt Kempen, bezegelt samen met Charles Van de Wouwer HFF-voorzitter, de deal voor 3 jaar voor de 'VOLVO VAN HOUDT Stadshappening'.

Guy Verellen/ Nnieuws.