Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biniam Girmay rijdt  na-Tourcriterium Herentals

Biniam

“Drie op een rij!”, klinkt het trots bij de organisatie van het na-Tourcriterium in Herentals. Voor het derde jaar op rij staat de groene trui er aan de start. “Extra leuk is dat Biniam Girmay twee jaar geleden bij ons het criteriumconcept leerde kennen en zich best amuseerde”, weet Philippe Mariën.

“Na Wout van Aert in 2022, Jasper Philipsen in 2023 en Biniam Girmay dit jaar, slagen we er voor het derde jaar op rij in om de groen trui naar Herentals te halen”, zegt mede-organisator Erwin Vervecken. “Altijd met de vingers gekruist dat er geen ongelukken gebeuren, want we herinneren ons nog allemaal zijn val in de laatste sprinters etappe dinsdag.”

“Dat Girmay dit jaar groen zou pakken, hadden weinig voorspeld”, pikt collega-organisator Philippe Mariën in. “Dat is het leuke aan de wielersport. Er zijn altijd verrassingen. En deze is een hele mooie, ook voor het internationale doorbreken van deze sport. Dat we de koers nu ook sterk aan populariteit wint in Afrika, is mee te danken aan een kleinere Belgische ploeg. Daar mogen we toch een beetje chauvinistisch over zijn.”

Tussenspurten

Biniam Girmay werd door Philippe en Erwin al opgemerkt in 2022, het jaar van zijn overwinning in Gent-Wevelgem. “Iedereen herinnert zich nog het incident met de kurk van de schuimwijn waardoor hij na zijn eerste ritoverwinning in de Giro moest opgeven”, herinnert Erwin. “Dat hij in juli van datzelfde jaar vierde eindigde in onze wedstrijd zijn velen vergeten. En al zeker dat hij bij ons de trofee voor de tussenspurten won. Als die trofee kan tellen als voorspelling van een latere groene trui, ben ik wel heel benieuwd naar komende donderdag Ik herinner me ook nog dat Girmay toen op RTV nog vertelde dat hij voor het eerst in zijn leven een criterium reed.”

Trots

Directeur Kristof van Mensel is alvast apetrots dat er voor de derde keer op rij een groene trui aan de start komt. “Dat we dit als gratis evenement presteren, blijft uniek”, is zijn analyse. Dit kan alleen maar dankzij trouwe sponsors, de stad Herentals en onze talloze vrijwillige medewerkers. We hopen dat we donderdag   beloond worden met een massa supporters. Met een beetje geluk kunnen we het publiek begin volgende week nog een extra toprenner uit de Tour aankondigen. De gesprekken gaan de goede kant op.”  Foto's Johan Temmerman/NNieuws.

Biniam

Deel dit artikel