De 3e editie van de GP Rik Van Looy kreeg vanmiddag onder ruime belangstelling een zonovergoten start op het Astridplein Grobbendonk.  Net naast het fonkelnieuwe borstbeeld van de Keizer. 

De startzone was aangekondigd 'publieksvrij', maar 100-en supporters kwamen toch kijken hoe Keizer Rik himself de 167 belofterenners in gang 'vlagde'.

'Ik ben vandaag heel gelukkig dat de GP nu al aan z'n 3e editie toe is', lacht Rik Van Looy.  'De zon is van de partij, met heel wat wierlerfans, een prima organisatie, meer moet dat niet zijn.  Ik feliciteer graag de organisatoren en de sponsors.  Niet zo evident in deze moeilijke covid-tijden zo'n koers te organiseren.  Heel tof.'

Co-organisator GP Luc De Voeght : 'Vandaag is weer een wielerhoogdag voor de Kempense regio.  Je ziet een gelukkige Keizer. Daarvoor doen we het.  Toch ook nog even een pluim gooien naar al onze medewerkers voor en achter de schermen, en langs het parcours.

Ook de hulpdiensten, politie Neteland, het Rode Kruis willen we danken voor hun inzet.  De voorbereidingen zijn vlot verlopen, spijts de strikte covid-beperkingen.  We denken nu al aan de 4e editie volgend jaar in een hopelijk coronavrij land.'

Straks rond 17u komt de GP aan op de Markt in Herentals.

Guy Verellen / Nnieuws.