De Grote Markt in Herentals is één grote groene mensenzee. Het loopt, zoals verwacht, storm op hele circuit voor Groene Held Wout. Volgens de eerste cijfers staan op de Markt nu al zo'n 10.000 fans op de renners te wachten. Er is maar plaats voor 10.000 mensen onder de Belforttoren.

Langs het parcours (1,8 km) dat Wout van Aert & C° 10-tallen keren gaan afleggen, worden ook nog eens 25.000 bezoekers verwacht.  Nooit gezien.

Uit Ardooie : hevige supporters Kristien, Antoon, Trees, Stanny en Bent

De fans komen uit alle delen van het land. Kristien, Antoon, Trees, Stanny en Bent kwamen uit Ardooie al om 15u aan op de Markt. 'We willen niks missen van onze Groene Held.  Ook in West-Vlaanderen heeft Wout een massa supporters.  En, zeg, Herentals is een heel mooi stadje, en zeker omdat ook Keizer Rik Van Looy hier woont: jullie hebben nu 2 Wielerkeizers! Fier zijn verdorie.'

Verkeer: de politie meldt dat de parkeerplaatsen op de Augustijnenlaan en de Belgiëlaan zijn vol. U rijdt best door tot aan de Olympiadelaan, of parkeert langs de Ringlaan op de Oud-Strijderslaan of Cardijnlaan.

Meteen meer :  live vanop HFF.

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.