De Herentalse regio maakt zich op voor de 'Blijde Groene Intrede' van haar held Wout van Aert nu donderdag op het HFF na-Tourcriterium.  De dynamische HFF-organisatie heeft vanmiddag nog enkele opvallende namen aangekondigd die tegen de groene trui in het strijdperk treden.

'We verwachten meer dan 30.000 supporters langs het circuit.  Er komen supportersbussen uit heel Vlaanderen', weet HFF-voorzitter Luc Verheijen met groene sjaal. 'We roepen alle fans op om donderdag minstens één groen kledingstuk te dragen. Wat het ook is (lacht). Het moet een nooit gezien groen feest worden.

Biniam Girmay, dé sensatie uit Eritrea die dit voorjaar nog Gent-Wevelgem en een rit in de Giro won, belooft in de Keizerstad geschiedenis te schrijven.

Mathieu Van der Poel komt ook. Jawel. De sympathieke Hollander die 2 keer de Ronde van Vlaanderen won, kende dit jaar een duidelijk mindere Tour en stapte halverwege uit de wedstrijd.

Ook Nathan Van Hooydonck zal deelnemen aan het Boretti na-Tourcriterium. De trouwe soldaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma moest door familiale omstandigheden de Tour verlaten op de voorlaatste dag, maar in Herentals zal hij weer aan de zijde van z'n kopman verschijnen.

Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) kwam woensdag tijdens de laatste rit in de Ronde van Wallonië ten val en moest opgeven. 'De jammerlijke val van Arnaud De Lie heeft ertoe geleid dat hij op doktersbevel morgen niet kan deelnemen aan het na-Tourcriterium in Herentals', meldt HFF.  'Vervanger is Dries De Bondt, die dit jaar ritwinnaar in de Giro d'Italia en is ook een voormalig Belgisch kampioen.'

Naast Frederik Frison en Brent Van Moer (allebei uit de Tour), en Maxim Van Gils (dit seizoen eindwinnaar van de Saudi Tour).
Voor Sport Vlaanderen-Baloise nemen Julian Mertens, Ward Vanhoof, Arne Marit en Kenneth Van Rooy deel.
Quick-Step-Alpha Vinyl wordt dan weer vertegenwoordigd door Stijn Steels.  Nederlandse topper Cees Bol komt z'n Bouwels supporterslegioen zeker groeten aan café Den Druyts.  Die hebben een fijn podium klaarstaan om hun held in de bloemen te zetten.'

Volvo Van Houdt presenteert renners in unieke Cabrio Volvo parade op HFF-circuit

'Heel graag sponsert Volvo Van Houdt Groep opnieuw dit prachtig HFF-initiatief', zegt Edwin Van Houdt, gedelegeerd bestuurder van de Volvo Van Houdt Groep.  'Onze wielerheld Wout van Aert neemt plaats in een 'Very Special Volvo Cabrio', welke dat blijft uiteraard een verrassing voor de 30.000 supporters.

Met heel ons Volvo-team kijken we ook uit naar Herentals Feest vrijdag - de Volvo Van Houdt Happening-, met toppers als Willy Sommers, De Kreuners en K3. De Markt gaat te klein zijn.   Dat deze 2-daagse een Vlaamse volksverhuizing teweeg gaat brengen, staat als een paal boven water.  Iederéén meer dan welkom om te komen genieten van de helden!' 

Mand eieren voor zonnig weer : 'Karmelietessen beloven heerlijk feestweer'

Traditioneel bracht het voltallig HFF-comité vanmiddag een mand eieren naar de Karmelietessen van hotelwaard Frank in De Karmel.  'Vrienden, donderdag en vrijdag wordt het ideaal koers- en feestweer rond de 25°C en volop zon, meer kunnen we vanuit de hemel niet doen.  We hebben jullie trouwe gebeden verhoord', lachte een devote Moeder Overste.  Frank Rastelli houdt van het mystieke in z'n klooster-hotel.

Afterparty: Deca Danst

Heb je na het criterium nog energie? Dan kun je Herentals Fietst afronden op de openluchtparty DECA Danst op de Grote Markt. Vanaf 22.30u zorgen vier absolute top-dj's voor dansbare plaatjes van de meest uiteenlopende genres: Milano, DJ Wout, Ronny Retro en DJ F.R.A.N.K.

Recycleren

'HFF had graag in 2022 al met een systeem van herbruikbare bekers gewerkt, maar door een tekort aan zulke bekers in de toeleveringssector hebben de organisatie en het stadsbestuur beslist om voor deze editie toch nog met wegwerpbekers te werken.

Om de afvalberg zo klein mogelijk te houden, heeft de organisatie van HFF de handen in elkaar geslagen met DECA Packaging Group: samen gaan we voluit voor een systeem van goede recyclage, inzameling en bewustmaking bij de bezoekers.' 

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.