Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Keizer Rik Van Looy jarig (89) : 'Prettige feestdagen voor iedereen!'

Rik Van Looy NNieuws

Wielerkeizer Rik Van Looy is vandaag jarig.  De flukse meervoudig wereldkampioen wordt 89 jaar.  Een glaasje champagne, en een pintje staan fris te parelen tenhuize Rik aan de Wittenberg in Herentals.

Rik Van Looy wil alle vrienden erbij betrekken : 'Ik wens alle supporters, fans en sympathisanten heel fijne feestdagen en een goede gezondheid!   Het zijn speciale tijden, maar samen geraken we erdoor.   Bedankt voor de vele verjaardagswensen.'

Luc De Voeght : 'Wereldkampioen is de allerhoogste eer'

'We wensen namens ons GP-team Rik vandaag een heel gelukkige verjaardag!  Het palmares van de Keizer blijft zo uitgebreid', zegt ondernemer Luc De Voeght, financieel manager van de GP Rik Van Looy.

'Wereldkampioen is de allerhoogste eer. Nog veel moeilijker is het in de sport dan om die grootste eer te bevestigen. Dat heeft Rik gedaan door na Leipzig in 1960 ook in Bern in 1961 de regenboogtrui te veroveren. Dit vinden we nog steeds zo immens dat we dit op het naambord nog eens wilden accentueren.

Historici weten dat keizer Napoleon tijdens de Slag bij Leipzig in 1813 zwaar in het zand moest bijten. De prins van Grobbendonk en de Keizer van Hertals zegevierde er wel. Zo kan het borstbeeld in Grobbendonk op het Astridplein ook meteen inspireren om sportieve herinneringen te blijven koesteren', besluit Luc De Voeght.

Ook namens de NNieuws-lezers een gelukkige verjaardag, Rik!

Foto boven : Rik Van Looy tijdens de persconferentie van de GP Rik Van Looy @ Bleckmann Fashion & Lifestyle Logistics Grobbendonk september 2022.

Guy Verellen & Luc De Voeght / foto NNieuws.

Rik Van Looy

Steven De Voeght, burgemeester Marianne Verhaert en Rik Van Looy

Rik Van Looy 2022

Rik Van Looy 2022

Rik Van Looy 'tis Rik boek

Rik Van Looy 'tis Rik boek

Rik Van Looy en familie 2022

Rik Van Looy en familie 2022

Rik Van Looy NNieuws

Deel dit artikel