De Keizer van Hertals, het pittige blonde bier ter promotie en ondersteuning van de Grote Prijs Rik Van Looy, rondde de kaap van de 10.000 liter.

Om dit schuimend succes te vieren, boden de organisatoren vandaag op de Grote Markt van Herentals proevertjes aan. Ook burgemeester Mien Van Olmen kwam een glaasje drinken : 'Heerlijk en ambachtelijk lokaal bier ter ere van onze Keizer Rik blijven we promoten. Een topcreatie de Herentalse brouwerij Leysen.'

Vandaag startte bovendien de actie waarbij de consument in de winkel het speciale Keizer-glas krijgt bij de aankoop van drie flesjes. Je kunt van het lekkere streekproduct ook genieten in de Herentalse horecazaken.

GP Rik Van Looy op internationale niveau UCI 1.2

'De 5e editie van GP Rik Van Looy wordt dit jaar op zaterdag 17 september gereden', zegt Luc De Voeght van de GP-organisatie. 

'Na drie geslaagde edities op nationaal interclubniveau (1.12IC1), met tussendoor de alternatieve Keizerkoers, wordt de stap gezet naar het internationale niveau UCI 1.2.

Zo krijgt de organisatie toegang tot een internationaal deelnemersveld van continentale teams. De grote opleidingsploegen zullen de koers nog meer aanzien geven en de status van echte topwedstrijd voor U23-renners in de verf zetten.' Foto bala/NNieuws.