Een ambachtelijke brouwerij gaat voor eind oktober een speciaalbier voor keizer Rik Van Looy lanceren. Het kwaliteitsbier krijgt vermoedelijk de naam : 'De Keizer van Herentals'.  

'Keizer Rik (86) is zeer vereerd dat de wereldkampioen z'n eigen bier zal krijgen', zegt Luc De Voeght, stichter-organisator van de Grote Prijs Rik Van Looy. 

'Dat gaan z'n massa supporters over heel Europa zeker waarderen. Het gaat een speciaalbier worden, vol verrassingen qua ingrediënten, neus, smaakintensiteit en afdronk, gewoonweg een subliem bier perfect op maat voor kampioenen én de massa wielertoeristen. De naam van brouwerij wordt later nog bekend gemaakt. 

Onze redactievrienden van de Franse sportkrant L'Équipe gaan er zeker ook aandacht aan besteden. Rik blijft tot vandaag een wielermonument, ook in Frankrijk en Italië.'

Standbeeld voor Rik Van Looy in Grobbendonk

'Burgemeester Marianne Verhaert zou met ons comité in oktober aan het gemeentehuis op het Astridplein een standbeeld voor Rik Van Looy inhuldigen', vervolgt Luc De Voeght. 

'Deze feestelijke onthulling stellen we echter door de coronacrisis uit tot volgend jaar in de zomer, zo'n 14 dagen voor de GP Rik Van Looy plaatsheeft.  Het standbeeld krijgt  een naamplaatje met het palmares van de Keizer en LED-verlichting.'

Met speciale dank aan onze burgemeester Marianne Verhaert en het schepencollege & gemeenteraad, en de sponsors DOMO Elektro (Marcel De Voeght), en Luc De Voeght Consulting.

Foto Nnieuws archief / Guy Verellen.