Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rik Van Looy : 'Veel dank, toporganisatie, alle eer voor m'n kleinkinderen en kinderen'

Rik Van Looy familie 2022
URL

De 4e GP Rik Van Looy is over de hele lijn een denderend succes geworden met een massa supporters zowel bij de start in Grobbendonk, als bij 'den arrivée' in Herentals als langs het circuit. Tussendoor wel even geplaagd door enkele wolkbreukjes, maar dat hoort bij de wielersport.  De Keizer himself gaf in Grobbendonk vlakbij z'n borstbeeld de start.  80 jonge beloften van over heel de wereld streden om dat éne gloriemoment.  De kasseistroken à la Parijs-Roubaix in Wiekevorst deden de koers kantelen. Hier en daar was er een spijtige valpartij, maar zonder veel erg. (zie vid).

Joanne Simpson, dochter van de Britse wielerlegende Tom Simpson, kwam Rik bij de start  in Grobbendonk nog even groeten. Tom Simpson overleed plots tijdens de beklimming van de Mont Ventoux in de Tour de France 1967 waar Rik Van Looy ook aan deelnam -  (lees ons interview met Joanna Simpson van 8/8/2022 hier).

De Nederlander Coen Vermeltfoort (34, Heeswijk-Dinther) mocht de trofee van de hand van de Herentalse kunstenaar Sven Van Looke op het ereschavotje op de Herentalse Grote Markt uit handen van een kleinkind van de Keizer in ontvangst nemen. Het Morkhovense wielertalent Vincent Van Hemelen eindigde op een zeer verdienstelijke 6e plaats.

Luc De Voeght co-organisator : 'Een heel jaar voorbereiding met een heel tof team'

'Het is een succes geworden dankzij de maandenlange inzet van ons heel tof team', reageert een tevreden Luc De Voeght, financiëel manager van de GP en co-organisator.  'Onze VIP-formule met meer dan 220 gasten was al maanden uitverkocht. En, zeer belangrijk binnen een mega-organisatie, we mogen rekenen op een scala van zeer trouwe sponsors die Rik Van Looy een zéér warm hart toedragen. Volgende editie 2023 wordt onze 5e GP-editie, een jubileumjaar waarin onze Keizer 90 lentes telt, dus we gaan er iets héél speciaals van maken. 

Ook een dankwoord aan beide lokale besturen Grobbendonk (burgemeester Marianne Verhaert) en Herentals (burgemeester Mien Van Olmen), en hun beide schepencolleges, voor hun onmisbare medewerking.  Natuurlijk gaat een pluim naar politie Neteland, het Rode Kruis en de vele seingevers.

Heel fijn te horen dat de toeristische fietsroute tussen Rik's standbeeld in Herentals (aan Den Druyts Grote Markt) en het borstbeeld in Grobbendonk (Astridplein) in de zomer vaak gereden wordt.  Ook door supporters van heel België en Zuid-Nederland.  Rik heeft in heel de EU nog een pak fantastische supporters. Zeker weten!', besluit Luc De Voeght.

De centrale feesteling Keizer Rik - bescheiden zoals hij blijft - dankte de organisatoren met een kort woordje : 'Veel dank allemaal, dit was vandaag weer een grandioze toporganisatie, met talentvolle belofterenners uit de hele wereld.  Alle eer om de hulde van de renners op het podium te doen, gaat naar m'n kleinkinderen en kinderen.'

Voor de tv-kijkers : zondagavond 18/9 schenkt VRT Sportweekend (één) erg veel aandacht aan deze meer dan geslaagde GP-editie en een boeiend gesprek met Rik Van Looy.

Foto boven : Familiefoto Rik Van Looy vlnr. Renesse, Greet, Willy, Ivan, Michèle, Lou, Katrien, Rik, Elis, Jessica en Elena / NNieuws.

Foto's en beelden NNieuws/ red. Guy Verellen.

URL
URL

Grote Markt, Herentals, België

Rik Van Looy familie 2022

Deel dit artikel