Voor de 2e keer in de geschiedenis van het Boretti na-Tourcriterium zal de gele trui aan de start staan in Herentals. Na Vincenzo Nibali bij de 10e verjaardag van het criterium, verwelkomt Herentals donderdag op de 15e editie Egan Bernal, samen met zijn Spaanse luitenant Jonathan Castroviejo.

De Colombiaan Bernal is met z'n 22 jaar de jongste Tourwinnaar in 100 jaar. Er wordt hem sowieso een grote toekomst voorspeld. 

Een unieke gelegenheid om Bernal donderdag te ontmoeten én het Zuid-Amerikaans toptalent te zien rondrijden in de Volvo Van Houdt-cabrio's samen met de HFF-Missen.

Tour-revelatie winnaar Egan Bernal : parade in cabrio's van Volvo Van Houdt Kempen met de HFF-Missen

Een lekkere 24°C begeleidt donderdag de cabrio's van Volvo Van Houdt Kempen met de knappe selectie Volvo-Missen, dé Tour-relevatie Egan Bernal en andere toprenners op het Herentals Fietst-circuit. Het wordt een nooit gezien sportfeest.

Edwin Van Houdt, bestuurder Volvo Van Houdt Kempen : 'Graag ondersteunt Van Houdt Kempen dit prachtig na-Tourcriterium. De massa supporters kunnen donderdag winnaar Bernal en andere Tour-sterren en kampioenen in onze Volvo-cabrio's bewonderen langs het circuit. Ik wens de HFF-organisatoren veel succes! Nu dat de eieren vandaag bij de 'Karmelietessen' in De Karmel zijn afgeleverd, kan het niet meer stuk gaan.'

Charles Van de Wouwer : 'Natte droom van elke organisator'

"Het blijft de natte droom van elke organisator om de gele trui aan de start van het na-Tourcriterium te krijgen", glundert voorzitter Charles Van de Wouwer.

"Voor onze organisatie, die voor 100% op vrijwilligers draait en geen stadsbestuur of partner heeft die de gele trui betaalt, is dit écht niet evident. Dit jaar vielen de kaarten uiteindelijk goed. Een hele opluchting omdat we toch een hele reeks grote namen om tal van redenen zien afhaken."

"Ik kan de wielerliefhebber alleen maar aanraden om zeker te komen", stelt Bart Timperman. "Alle kenners zijn het er over eens dat deze jonge Colombiaan het potentieel heeft om het komende decennium een heel grote slokop te worden qua Tourzeges. Maar ik betwijfel of hij buiten de Tour vaak in Vlaanderen in levende lijve zal te zien zijn. Dat hij dit jaar wil meerijden is voor ons een grote meevaller. Wie weet kan of mag hij de volgend jaren geen criteriums rijden... "

Naast Bernal komt ook zijn luitenant Castroviejo mee. "Wie de Tour volgde weet dat hij één van de grote pionnen is in de Team Ineos strategie tijdens de bergritten", besluit voorzitter Charles Van de Wouwer.

"Zonder renners van dit grote kaliber die zich volop geven in de vele beklimmingen, wint niemand een Tour. Het siert de Tourwinnaar dat hij op deze manier één van zijn helpers ook onder de aandacht wil brengen."

Wie mag donderdag naast de sympathieke Tourwinnaar Bernal (22) in de Volvo-cabrio in de parade mee rondrijden?

De Volvo Van Houdt HFF-Missen Annouk, Paulien, Rani, Celine en Ann-Sophie beseffen nu pas wat hen overkomt.  Wie mag donderdag naast de sympathieke Tourwinnaar Bernal (22) in de Volvo-cabrio in de parade rondrijden? Miss Celine (20) : 'Ik ga hemel en aarde verzetten om naast superlieve Egan te mogen zitten. Zo'n toffe kampioen!'  Voorzitter Van de Wouwer moet de intens moeilijke Miss-knoop doorhakken... Hoe?

De organisatie hoopt woensdagmorgen nog één buitenlandse renner uit de Tour te kunnen aankondigen. De organisatie roept de supporters ook op om massaal langs het parcours te staan tijdens de ereronde van STIG Broeckx.

De voorstelling van de renners start donderdag om 18.30u. Het na-Tourcriterium zelf start om 19.30u. Het VIP-arrangement is uitverkocht.

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws /  foto's Egan Bernal / Photo News.

Rij veilig met Taxi Jimmy Verwimp 24/24u - jimmy.verwimp@skynet.be 0475-517092 - best je taxirit vooraf reserveren.