U bent hier

Wout van Aert aan de start na-Tourcriterium Herentals

Herentals | Lille | Vlaanderen
18.07.2019 - 15.54u
Door: Herman Gezelle

Veel vroeger dan verwacht heeft Wout van Aert bevestigd dat hij op donderdag 1 augustus aan de start zal staan van het Boretti na-Tourcriterium HFF in 'home-town' Herentals. De organisatoren reageren dolenthousiast en opgelucht.

Erwin Vervecken, ook meervoudig wereldkampioen veldrijden, kreeg als medewerker van Herentals Fietst deze middag het goede nieuws van zijn 'troonopvolger' binnen.

Samen met Peter Van Echelpoel en Philip Mariën stelt Erwin al vele jaren de deelnemerslijst van het Boretti na-Tourcriterium samen. Zij kunnen vanavond alvast een goede fles kraken op hun realisatie.

"De toezegging van Wout komt toch vroeger dan verwacht", bekent PR-man Bart Timperman. "We wisten dat de nieuwe Belgische Tourheld na Parijs vooral vakantie wil. En – voor alle duidelijkheid - ook verdient. Het publiek vindt het mogelijk evident dat we Wout aan de start hebben.

Maar dat is niet zo. Als organisator leek het ons de absolute nachtmerrie dat Wout niet zou kunnen komen. We zijn dan ook ongelofelijk opgelucht, blij en fier dat Wout toch bij ons wil fieten om zijn thuispubliek te groeten. Grote klasse, noemen wij dat."

Voor voorzitter Charles Van de Wouwer kan de 15e editie van het na-Tourcriterium al niet meer stuk. "We zijn niet eens chauvinistisch als we zeggen dat Wout Van Aert op dit moment mogelijk de beste Belgische renner is. Minstens twee etappes winnen (minstens, want wie weet....) en een tijdje een Tourtrui dragen bij je Tourdebuut, na een beresterk voorjaar... Er zijn er weinig die dit gaan nadoen."

Eerbetoon

"Met Wout op nummer 1 van onze deelnemerslijst moet het op 1 augustus full house worden", meent de voorzitter van Herentals Fietst-Feest.

"Ik kan me niet voorstellen dat er een Kempense wielerliefhebber is die daar niet bij wil zijn. We hopen dat Herentals Wout een onvergetelijke ontvangst schenkt. Heel het land is jaloers op deze Kempenzoon. Wij moeten tonen dat wij onze helden verzorgen. Afspraak op 1 augustus." (bt-pp)

imageMeer nieuws

Werken verkeersdrempel Molenhoekstraat: parking en straten blijven bereikbaar

Mol 20.08.2019 - 11.43u reading time1min

Vanaf vrijdag 23 augustus wordt de verkeersdrempel in de Molenhoekstraat – ter hoogte van school Rozenberg – heraangelegd. Het verkeer wordt omgeleid via de het weggetje op de parking net voor 't Getouw. Via deze weg blijft de volledige parking 't Getouw bereikbaar en is ook doorgaand verkeer naar de achterliggende straten mogelijk. Als alles volgens planning verloopt, nemen de werken één week in beslag.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto